сряда, 20 май 2009 г.

Евровизия 2009 ?


Когато си се наакал не се обаждай !” – така казва народа.

Rockbul 20.05.2009

И ето какво се случва на практика. Това го четем в днешните издания.

Песента, която спечели "Евровизия" беше като детска, каза българският представител на конкурса Красимир Аврамов на пресконференция след финала, спечелен от Саша Рибак. Според него още през януари се говорело, че победител ще е Норвегия, защото екипът, подготвил парчето Fairytale, бил изцяло от руски произход и получил най-голяма подкрепа на гласуването. Ние представихме България на най-високо ниво, заяви Петя Буюклиева, която му партнираше на сцената с народната певица Албена Вескова.. " Воят идваше от платени журналисти, а не от Краси Аврамов съобщава Петя Буюклиева. "Злобата е убийствено голяма. Оказа се, че в една малка държава като България злобата може да е огромна. Ние работихме върху този проект денонощно, "Евровизия" не е просто конкурс, а безмилостно тежка работа", каза изпълнителят на Illusion и допълни, че само клипът на песента, режисиран от Валери Милев, струва 70 хил. лв. "Някой имаше интерес да ме представи като агресивен певец, за да повлияе на гласуването. Ако за някого аз пея фалшиво, ще продължавам да пея фалшиво и да пълня зали(б.а ???). Аз направих една грешка - да ви се доверя и да се влияя от вас. Отсега нататък ще правя само това, което сърцето ми диктува", каза Аврамов за коментарите по негов адрес след избора той да представя България в Москва.
С удоволствие бихме поканили музикални експерти от цял свят, за да кажат дали Краси е пял фалшиво, добави тя. Краси от своя страна беше категоричен, че единствено важно за него е било да представят България на ниво и са успели. Той каза, че има още какво да вземе от "Евровизия" и би се явил отново, дори от името на друга страна.
Как ви звучи?
Сега ще приложим мнението точно на световните експерти, който се готвят да поканят Аврамов и компания. Те вече са си казали мнението и няма да си правят труда да идват в България.

Статия от 14.05.2009 17:16

Българският представител и помощничката му виеха и крещяха вместо да пеят, пише немският "Франкфуртер алгемайне цайтунг”.
"Красимир Аврамов не уцели точно нито един тон" - така авторитетният германски вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" коментира представянето на България на конкурса "Евровизия" в Москва.
В обширен репортаж провалът на българските участници е описан така:
"Истински лошо беше представянето на България. Независимо че контратенорът Красимир Аврамов е бил избиран за Супер звезда през 2005 г. в Лос Анджелис, в Москва той не уцели нито един тон в своята песен "Илюзия". Той и помощничката му виеха и крещяха вместо да пеят."

Швейцарският вестник "Базлер цайтунг" е още по-краен и посочва, че българското изпълнение е изтормозило очите и мозъка на зрителите и слушателите със странни костюми и изтрити английски щампи от сорта на "Дай ми още време...".

MonstersAndCritics.com (в превод от англ. - чудовища и критици) направо определя изпълнението на Аврамов като "нескопосано".
В репортажите на тези и на други европейски медии се отбелязва също непоносимото поведение на водещите на полуфинала .

Нужно ли е мнението на още експерти. Но защо е необходимо въобще нима ние обикновените хора сме с повреден слух и не чухме пълното надрискване на Аврамов на Московската сцена. Не стига ами критикува норвежеца, че песента му била детска. Детска ама цяла Европа гласува за него. И за каква злоба и за какви 5 лева става въпрос. Когато Стунджи и Елица пяха на фестивала не само Българите в България, но и извън страната гласуваха като луди за тях. Защото песента им беше хубава и аранжимент забележителен, а дуета я представиха на ниво. Сега народа му бил виновен! Още след недостойната победа в България се изказаха негативно срещу пасквила на Аврамов авторитети и си заложиха имената. Стоян Янкулов, Найден Андреев, Кирил Маричков, Веселин Тодоров и кой ли не. Как не чухме една позитивна оценка за човека – крясък! Всички тези специалисти още тогава предрекоха трагичният завършек на цялата далавера. И така стана! Може да влезете в YouТube и да видите песента с изпълнението в Москва. На края коментатора на английски смеейки се на глас каза на зрителите: „ Надявам се , че не гледате в този момент...! Излагацията беше пълна. Това ясно. Има видео има експерти няма лъжа и измама. Сега е важното другото. Кой ще потърси отговорност и от кого точно в Националната телевизия за това, че точно този пасквил беше пробутан и набутан в конкурса Евровизия. След това се потрошиха огромни пари за да се затвърди насирането ни пред цяла Европа. Както самият Аврамов се хвали, че само видеото струвало 70 000 лв. Това си е един апартамент. А другите разходи по разходката до Москва и обратно на целият екип? Ето с този пост сезирам прокуратурата в Република България да направи надлежните разследвания и да поиска отговорност от виновните. А за огромният резил, който поставиха върху името на страната и върху всеки гражданин на държавата от кого да търсим отговорност. Преди време едно друго българско недоразумение стана световна звезда с това, че е недоразумение в музиката Валя Хасан с нейният „ Кен Ли...” и целият свят ни се смя от сърце. Сега следващият пасквил на Аврамов сигурно няма да е с по- малък отзвук освен ако света вече не му е писнало и е решил, че в България се раждат само идиоти и ненормалници! Ще очакваме решението на българските власти защото това са наши пари и срамът е наш !

Няма коментари:

Публикуване на коментар