понеделник, 13 април 2009 г.

Нибиру... реалност или фантастика ?


Нибиру... реалност или фантастика ?

Angel Anthony - Rockbul

Аз като много от вас съм чувал и чел за хипотетичната „Планета Х”, но това , което виждам и чета напоследък в Интернета направо ме учудва! Темата с всеки изминат ден става все по- популярна и набъбва с доста сериозни последствия за много хора. За това седнах и се разръчках из Нета и разни там книги за да разбера до колко е реалистична тази хипотеза.

Първо името Нибиру е едно от многото имена на централният Бог Мардук в Шумерската цивилизация. Ето някои от тях ” Адду, Арануна, Ашару, Бел, Воин, Златният бик (телец), Асарлухи, Божествено величество, Марукка, Меродах, Мершакушу, Лугал-Диммер-Анкиа, Нари-Лугал-Диммер-Анкиа, Намтила, Намру, Ашар, Ашар-алим, Ашар-алим-нуна, Туту, Зи-аккина, Зику, Агаку, Шазу, Зиси, Сухрим, Сухгурим, Захрим, Захгурим, Енбилулу]], Епадун, Гугал, Хегал, Сирсир, Малах, Гил, Гилима, Агилима, Зулум, Мумму(Мамма), Зулум-умму, Гиз-нумун-аб, Лугал-аб-дубур, Пагал-гуена, Лугал-Дурма, Думу-дуку, Лугал-дуку, Лугал-шуанна, Ируга, Иркингу, Кинма, Е-зискур, Неберу, Енкукур”.

Защо някой е решил, че ще нарича планетата „Х” Нибиру не мога да гадая. Значи първоисточника на идеята са намерените седем глинени таблички ( плочки с клинопис) „ Енума Елиш”, които са разчетени и съобщават за велика космическа битка между различни богове в , която победил най- силният Мардук и така създал Земята и небето и всичко останало. Такова е било виждането на Шумерите за създаването на Вселената.

През 1976 г. Зекария Сичин предложил удивителното твърдение, че “Енума Елиш” е космически епос, старателно описващ образуването на Слънчевата система преди 4,6 милиарда години. Сичин, експерт по езиците на Близкия изток, си дал сметка, че описанието на “богове” всъщност са описания на “планети”, че “ветрове” би могло да се прочете като “сателити” и че ролята на Мардук е сходна с тази на планета, позната на шумерите като Нибиру. Това е просто негово виждане и от този момент на татък се развихря невероятна буря в пресата и напоследък в Интернет. Изобретяват се и се описват какви ли не страхотии и катаклизми, който ще се случат с човечеството. И понеже много мой приятели се закачиха за такова виждане аз взех калкулатора и започнах да смятам.

Говори се, че на 21 декември 2012 година Нибиру ще бъде в опасна близост до Земята и тогава ще става, каквото ще става. Сега сме 2009 година, ако Нибиру идва на 3600 години веднъж , както твърдят „осведомените” това значи, че за последен път Планетата „Х” е била тук през 1591 г. пр.н.е. или по предният път през 4591 г пр. Н.е. Ако е вярно твърдението, че „анунаките” жителите на планетата Нибиру са ни посетели преди 500 000 години и са засяли съзнателният живот на Земята то Нибиру от тогава до сега ще е идвала точно 138, 8888888888888 пъти в близост до Земята. Опитвам се да открия някои любопитни неща случили се през тези години, но не успях. Ако някои има такава информация да я даде. 138 пъти е идвала без да смятаме още колко пъти е идвала за 4, 5 милиарда години и Земята си е цяла целеничка. Може и да бъркам ама така показват цифрите. В намерените 7 глинени таблички с клинописно писмо „ Енума Елиш” е описано, че за разлика от другите планети от нашата Слънчева система планетата Нибиру, има елипсовидна орбита в посока на часовниковата стрелка, а не обратно. От сблъсък между Нибиру , с друга планета- Малдек или Тимат, се е появила Земята. Мардук, която е била огромно планетно тяло, е ударила Малдек, разбивайки половината от нея на парчета. Едно от тях е станало Луната, а другите са оформили астероидният пояс. Другата половина от планетата е преминала на нова орбита. Това е Земята.

Значи излиза, че Нибиру, която е три пъти по- голяма от Земята удря хипотетичната планета Тамат, чиито размери са приблизително размера на Земята + Луната и примерно още толкова астероиден материал и я разцепва на две, а какво става със самата Нибиру? Оказва се , че е цяла целеничка и не само това , но и населена с „анунаки” на , които въобще не им е подействала тази космическа катастрофа и преди 500 000 години дошли отново на Земята и пренесли интелигентният живот тук. Не вярвам някои от вас да си представи такава космическа катастрофа и жителите на едната планета да оживеят освен ако нещата не са се случили по друг начин? Ако приемем, че по някакъв хипотетичен начин тези „анунаки” са облагородили човешкия ген ( ама нали самата Нибиру е съвършеният Бог Мардук, защо ще праща някакви други да му вършат работата?) и след това периодично са идвали на Земята за да дават знания на нас човеците. До тук добре. Изучавайки математиката с която са си служели Шумерите откривам такъв текст. Древните Шумери използвали няколко различни обозначения за едно и също число, в зависимост от вида реалност, която описва, примерно в записите „5 работника“ и „5 хляба“ имало различно обозначение за числото 5. Какво излиза, че такава развита цивилизация, като „анунаките” няма да разяснят на Земляните, абстракцията на числата и , че е без значение какво броиш философията е една и съща. Говорим за простите числа. Ако говорим за даване на знания значи нейно величество Математиката е първа в списъка. Защо тогава Шумерите са обозначавали едно и също число по различен начин и „анунаките” не са ги научили на простите истини не знам?

Вавилонската епическа поема започва така: “Енума елиш ла набу шамашу” - “Когато във висините небето не бе наименувано”. После се изброяват “боговете”, които са родени от АП.СУ (Слънцето), тогава “в сърцето на дълбините” един нов и по-силен бог, наречен Мардук, бил създаден: “Неговите членове били перфектни, извън всякакво сравнение…неподходящ за разбиране, труден за усещане. Четири били неговите очи, четири били неговите уши; когато движел устните си, огън излизал навън… и така е рисуван той от Шумерите „кръг с четири триъглничета- лъчи” символа на Слънцето ( до преди малко Мардук беше планетата Нибиру, сега вече е Слънцето). Ами тогава защо на незнайната плочка където уж е показано слънцето и единадесет кръга смятани за планетите в Слънчевата система е изобразен с 6 триъгълника- лъчи ? Толкова упорито се натъртва числото 4 , а след това го пренебрегват и го заместват с 6. Това ми прилича на смесване на две различни неща в едно. До сега е знайно, че нашата Слънчева система няма 11 планети. Така поне сме учили в училище. Пише, че Нибиру идвайки в нашата система минава между орбитите на Марс и Юпитер и отново поема по своят път извън орбитата на Плутон. Т.е., когато е най- близко до Земята се намира на 166 мил.мили от нас. От такова разстояние тя не би променила нищо на нашата планета. Да , но се появява хипотезата, че при някакво странно обстоятелство на подредбата на планетите в Слънчевата система Нибиру е влязла по- навътре и е преминала между орбитите на Земята и Венера т.е на около 12, 5 милиона мили от Земята предизвиквайки библейския потоп. Ако това е вярно действително ще се случи подобен катаклизъм, защото разстоянието е малко. Опитах се да намеря астрономически програми за симулация на планетите, но не успях. Ако някои от вас има такава нека постави изходна точка преди 13 000 години, когато се е случил потопа за да разберем имало ли е нещо необичайно в подредбата на планетите в Слънчевата система, които евентуално да докарат Нибиру в такава неприятна близост до Земята? Не съм вещ астроном и не ми е ясно могат ли планетите така драстично да си променят орбитите? Не ми е ясно и ако съществува такава планета, която да се доближава до Венера с нейните почти 200 градуса температура и след това да си замине зад орбитата на Плутон с неговите почти – 200 градуса и на тази планета да има живот- „анунаките”?! Не ми го побира мозъка. На най- блиската до нас планета Марс няма живот, какво да мислим за разстояния далеч зад Плутон. Няма логика някак си? Освен ако Нибиру не е някакъв космически кораб ( три пъти по- голям от Земята) захранван със собствена енергия и вече милиарди години снове на пред – на зад из дебрите на космоса? Какъв е смисала на такова упражнение не ми е ясно?

Нека минем на по- съвременна вълна. След три години в 2012 Нибиру незнайно защо ( защото за сега никой не е споменал за някакво привилигеровано подреждане на планетите от нашата система през 2012 г.) АСТРОНОМИТЕ НЕ ГО ЗАСИЧАТ И НЕ ГО ВИЖДАТ? Привържениците на „Конспирациите” казват, че се крие. Добре крие се, но от кого и защо. Приемаме, че мнооого богатите знаят и крият по неизвестна за мен причина. Тогава защо инвестират пари и правят такива скъпи и огрмни проекти, ако знаят, че края наближава. Няма логика някак си? Представяте ли си , че най- богатият човек Бил Геитс продължава да разработва Windows и го прави все по успешен? Защо ако знае, че краят е след 3 години? Защо в Дубай шейховете дават луди пари за невероятни проекти, които реализират? Защо Русия инвестира в газопроводи и ракети, същото прави и Америка. Няма логика да знаят, че краят наближава и да правят тези неща? Вие как мислите? Аз мисля, че всичко това е поредната журналистическа „партенка” и тема за писане на статии и отклоняване на обществото от доста по- генерални неща. Искам да кажа с този повърхностен анализ на всички мои приятели на 21 декември 20 12 година ако сме живи и здрави да си сипят по едно и да пият за поредният свършек на света. Наздраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар