вторник, 14 април 2009 г.

Деинсталации на антивирустни програми


Антивирусните програми обикновено се инсталират лесно, но при деинсталирането им понякога възникват проблеми. Случва се програмата упорито да не желае да се деинсталира от твърдия диск със стандартните средства на Windows, като се позовава на грешка или просто игнорира действията на потребителя. Именно за такива случаи разработчиците на антивирусен софтуер са предвидили специални програми и инструкции.

Антивирус Касперски

За коректно премахване на продуктите на Лаборатория Касперски от версии 6 и 7 е предвидена програмата Kaspersky Anti-Virus Removel Достатъчно е да я стартирате, да въведете защитния код от картинката и да натиснете Remove.

McAfee

За да се справите с антивирусната програма McAfee, ще ви помогне инструментът McAfee Consumer Produkt Removel tool (MCPR.exe, 567 КВ). Използването му е много просто – стартирате го и без нерви изчаквате да се появи надпис CleanUp Successful, след това рестартирате компютъра. Ако пък искате да видите какво толкова е свършила тази програма, натиснете бутона View Log.

BitDefender

Румънският антивирус също понякога се дърпа при опит за деинсталиране, но програмата BitDefender Unistal Tool (1,17 МВ) ще му избие тези мераци. Деинсталаторът е предназначен за премахване на BitDefender от версии 7.х, 8.x, 9.x, 10 и 11. След приключване на процеса – рестарт на РС-то.

avast! Antivirus

По подобен начин са решили въпроса и чешките разработчици от ALWIL Software, които предлагат файла aswClear.exe (225 КВ) за автоматично деинсталиране на почти десет продукта на компанията. Можете да го свалите по всяко време от тук

Norton AntiVirus

За изтриване на всички продукти на Symantec, включително антивирусите, е предвиден универсалният инструмент Norton Removal tool. Можете да си го дръпнете от страницата на разработчика, където са достъпни версии на програмата както за операционните системи NT/XP/Vista, така и за Windows 98/ME.

Dr.Web

Как да изтриете този антивир можете да прочетете в инструкцията с доста внушителни размери. Разправят, че ако следвате указанията в нея, ще се отървете от Dr.Web, а заедно с това ще усвоите и тънкостите за работа с регистъра на Windows. Mihnev , Virus&Spam Securiti Center

Няма коментари:

Публикуване на коментар